Útmutatók

Képek elrejtése a Google Fotókban

Bizonyára többször kívánta, hogy elrejthesse intim fényképeit okostelefonján. Szeretné tudni, hogyan lehet elrejteni a fényképeket a Google Fotók alkalmazásban? Az új funkció elindításával azonban most elrejtheti a fotókat a Google Fotók privát mappájába.

A Google Fotók automatikus mentési funkciójával a felhasználók számára lehetőség nyílik a fényképeik napi kezelésére. Bár ez megkönnyíti az összes kép könnyű tárolását a Google felhőjében, a titkos képeinek a terhe is az, hogy véletlenül mások elé pattan. Ez kínos helyzetet jelenthet az Ön számára. Ezért nagy szükség van a képek védelmére azáltal, hogy elrejti őket a Google Fotókban.

Olvassa el még: A rögzített videók és fényképek automatikus feltöltése a Samsung Galaxy S5-ről a Google+ szolgáltatásba

Archívum - a Google Fotók privát mappa

A Google Fotók alkalmazás elindította az Archív néven ismert funkciót, amely mind az Android, mind az iOS eszközökhöz elérhető. A legjobb az, hogy rendkívül egyszerűen használható, és megkönnyíti a képek privátabb kezelését.

Hogyan lehet elrejteni a Google Fotókat a Galériából?

  • Ha el akar menteni néhány képet, de nem szeretné, ha mások látnák őket az okostelefonján, egyszerűen kiválaszthatja az adott képeket a Google Fotók alkalmazásban.
  • Miután kiválasztotta őket, megnyomhatja a menü gombot. Ez a gomb az alkalmazás jobb felső sarkában található.
  • Itt találkozhat egy „Archive” feliratú értesítéssel. Miután ez az ikon felbukkan a képernyő alján, rákattinthat ugyanarra.

Ezzel az összes kiválasztott fotó automatikusan a fő hírcsatornából a Google Fotók privát mappába kerül. Ez a mappa könnyen elérhető Ön számára, és senki más nem láthatja az Ön privát képeit. Amikor hozzá szeretne férni a képekhez, lépjen a Google Fotók alkalmazás főmenü ikonjára. Az Archívum lehetőséget megjelenítő menüből kiválaszthatja ugyanezt. Megnyílik ez a Google Fotók privát mappa, és megtekintheti a bizalmas képeket. Ezenkívül az összes kép időrendben van rendezve.

Megjegyzendő, hogy a kiválasztott képek mentése a Google Fotók alkalmazás Archívum mappájába pusztán elrejti őket, és nem törli őket a Google Fotók-fiókból. A Google Fotók alkalmazás Archiválási funkcióját elsősorban azzal a céllal fejlesztették ki, hogy felszámolja a Fotók alkalmazást. Előnyére használhatja, ha Google Fotók privát mappaként használja. A 9–5. Google jelentése szerint a fotók továbbra is megjelennek az albumon, és megjelennek a Google Fotók alkalmazás keresési eredményében. Ezért azt javasoljuk, hogy az illetéktelen vagy nem szándékolt felhasználók meghitt képeinek végleges törlését megakadályozhassa.

Olvassa el még: A Google Launcher nem működik a Galaxy S8-on - hogyan javítható