Útmutatók

Az iPhone tárolása majdnem megtelt - ennek megoldása

Az iPhone az egyik legkelendőbb okostelefon a világon. Olyan, mint egy all-in-one eszköz különféle tevékenységekhez. Használhatjuk pillanatok rögzítésére a csodálatos Kamera alkalmazással. Az egyik legjobb. Kedvenc dalait is elhelyezheti a mindennapi tevékenységek kíséretében. Ellenőrizheti az e-maileket, beszélgethet barátaival, és akár játékokat is játszhat. De van egy közös probléma az iPhone tárolásával kapcsolatban - előfordulhat, hogy az iPhone tárhely szinte teljes üzenetet fog látni.

Lásd még: A Touch ID nem működik iPhone-on - hogyan javítható

Mi foglal helyet az iPhone-on?

Mi foglal helyet az iPhone-on? Szinte az iPhone-on végzett tevékenységek a tároláshoz kapcsolódnak. Amikor fényképeket készít iPhone-on, a fotók automatikusan a Photos alkalmazásba kerülnek, és felhasználják a tárhely egy részét. Az iPhone-ra telepített alkalmazások a tárhelyet is elfoglalják, különösen a Facebook alkalmazást. Még az üzenetküldő alkalmazások beszélgetései is felelősek lehetnek az iPhone-tárolásért szinte teljes problémáért. Hogyan szabadítsunk fel helyet az iPhone-on? Íme néhány megoldás erre a kérdésre.

Megoldások az iPhone tárolására szinte teljes

Törölje a felesleges alkalmazásokat

Itt az ideje, hogy kezelje az iPhone-on található összes alkalmazást. Tényleg szüksége van az összes alkalmazásra, és használja őket? Rendezhet és törölhet néhányat, ha szükséges. Hogyan kezelhető az iPhone tárhelye? Először ellenőrizheti az iPhone tárhelyet a Beállítások >> Általános >> Tárolás >> Tárolás és iCloud használat menüpontban. A Tárolás részben válassza a Tárolás kezelése lehetőséget. Itt láthatja, hogy mely alkalmazások vagy tartalmak okozzák az iPhone-tárhely feltöltését. Válassza ki és távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyeket már nem használ.

Fotók és videók törlése

Félelmetes, ha egy okostelefon van egy nagyszerű fényképezőgép-funkcióval. Szeretünk fényképezni, és ezt gyakrabban is csináljuk. Előfordul, hogy nincs időnk válogatni, szerkeszteni és biztonsági másolatot készíteni ezekről a fotókról, amíg túl sok fotó és videó van az iPhone készülékünkön. Bizonyos idő elteltével előfordulhat, hogy „majdnem megtelt a tárhely” üzenet jelenik meg iPhone készülékén. Tehát, ha megtalálja ezt az üzenetet, és túl sok fényképe és videója van, néhány törlésével helyet szabadíthat fel az iPhone-on. Törölheti egyenként vagy mindegyiket. Mielőtt törölné őket, ne felejtsen el létrehozni egy biztonsági másolatot. Indítsa el a Fotók alkalmazást iPhone-ján, koppintson a szerkesztés elemre, majd a Kiválaszt elemre, hogy kiválassza, mely fájlokat kívánja eltávolítani. Az utolsó lépés: nyomja meg a képernyő jobb alsó sarkában található „kuka” ikont. Egy fontos dolog, amelyet észre kell venni a fájlok törlése során a Fotók alkalmazásból, győződjön meg róla, hogy ezt teljesen megtette. A Fotók alkalmazásban keresse meg a Legutóbb törölt album elemet, és törölje az abban található összes fájlt.

Távolítsa el és telepítse újra a Facebook alkalmazást

A Facebook az iPhone egyik olyan alkalmazása, amely megeszi a tárhelyét, mert rengeteg gyorsítótárat tárol. De ez a Facebook tevékenységétől is függ. Annak megtekintéséhez, hogy az alkalmazás sok iPhone-tárhelyet használ-e, válassza a Beállítás >> Általános >> Tárolás >> Tárolás és iCloud használat című részt. Válassza a Tárolás lehetőséget, és koppintson a Facebook elemre. Itt láthatja a Facebook által használt adatok és dokumentumok méretét. Ha sokat eszik iPhone-tárhelyéről, később törölheti és újra telepítheti.

WhatsApp

Ha a WhatsApp az egyik leginkább használt üzenetkezelő alkalmazás, akkor sok beszélgetést tárolhat az iPhone. Kezelheti ezeket a beszélgetéseket, hogy elősegítse a hely felszabadítását az iPhone készülékén.

A csevegés kezelése a WhatsApp-on

  • Indítsa el a WhatsApp alkalmazást.
  • A beszélgetések törlése előtt győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített a fontosakról. A WhatsApp képernyőn nyomja meg a fogaskerék ikont (Beállítások) >> válassza a Csevegések >> Csevegés biztonsági mentése lehetőséget. Itt megérintheti a Biztonsági másolat készítése most lehetőséget, és a csevegési előzményeket az iCloud menti.
  • Most törölheti őket: csúsztassa jobbra a törölni kívánt csevegési listán, érintse meg a három pontot (…), és válassza a Csevegés törlése lehetőséget.
  • Vagy törölheti mindet egyszerre úgy, hogy megérinti a Beállítások ikont a jobb alsó sarokban, nyomja meg a Csevegések elemet, és koppintson az Összes csevegés törlése elemre.

Törölje a Safari gyorsítótárát

A Safari gyorsítótárának törlése az iPhone-on is helyet szabadíthat fel. Egyszerűen lépjen az iPhone beállításai elemre, görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Safari-t a többi alkalmazás között, és érintse meg azt. A Safari képernyőn koppintson az Előzmények és webhelyadatok törlése elemre.

iTunes

Ha dokumentumokat, adatokat és fájlokat törölt a Photos alkalmazásból, de az iPhone folyamatosan azt mondja, hogy „a tárolás majdnem megtelt”, próbálja meg csatlakoztatni az iTunes-hoz. Az iTunes összefoglaló részében ellenőrizheti az iPhone tárhelyét különböző színekben. Ha úgy látja, hogy az „Egyéb” fájltípus megeszi az iPhone tárhelyét, ez a módszer válhat az utolsó megoldássá.

A biztonsági másolatból való visszaállítás első lépései: az iPhone keresése letiltása.

  • Nyissa meg a Beállítások >> iCloud menüpontot
  • Görgessen lefelé, és koppintson az iPhone keresése elemre
  • Csúsztassa ujját kikapcsoláshoz, és írja be az Apple ID jelszavát
  • Koppintson a Kikapcsolás elemre

A következő lépés: Az iPhone biztonsági mentése

  • Csatlakoztassa az iPhone-t az iTunes-hoz
  • Miután észlelte, kattintson az iPhone elemre, majd a panel bal oldalán kattintson az Összegzés menüre
  • Az Összegzésben láthatja a „Biztonsági másolat készítése most” gombot. Kattintson rá, és hagyja, hogy a folyamat elkészüljön.

A biztonsági mentés után az utolsó lépés: a Biztonsági másolat visszaállítása. Ez a folyamat visszaállítja az összes olyan adatot, amelyről korábban biztonsági másolatot készített.

  • Az iPhone továbbra is csatlakozik az iTunes-hoz. Az Összegzés részben keresse meg a Biztonsági másolat visszaállítása elemet, és kattintson rá.
  • Megjelenik egy felugró üzenet. Válassza ki a visszaállítandó biztonsági másolat fájlt
  • Kattintson a Visszaállítás elemre, és hagyja, hogy a folyamat végrehajtódjon.

Hogyan szabadítsunk fel helyet az iPhone-on a frissítéshez

Ha az iOS frissítését tervezi iPhone-ján, meg kell győződnie arról, hogy elegendő szabad hely van-e eszközén. Ha helyet szeretne felszabadítani a frissítés előtt, kövesse a fent említett lépéseket, és pillanatok alatt készen áll.

Ezek a problémák / megoldások megtalálhatók és hatékonyak az iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plu, iPhone 8 készülékeken. , iPhone 8 Plus, iPhone X és iPad, iPad Mini, iPad Air és iPad Pro.

Lásd még: Hogyan javítsuk ki az iPhone 7 szolgáltatást, miután kikapcsoltuk a repülőgépes módot